Rekuperacija E2

e2 PLUS Blue Line – modra izbira


Lunos je za tiste malce bolj zahtevne uporabnike zasnoval prestižno linijo izdelkov - e2 PLUS Blue Line. Nadgrajen sistem e2 odlikujejo steklena maska, izpopolnjena oblika, vsestranskost in še tišje delovanje. Zaradi zelo majhne porabe je neprekosljivo energetsko učinkovit in zato aktivno prispeva k varovanju okolja in tudi večjim prihrankom. S svojo inovativno regulacijo izmenjave zraka pa zagotavlja učinkovito zaščito proti škodi, ki nastane zaradi vlage in pojava plesni. Ta najmanjši decentralni prezračevalni sistem je tudi visoko združljiva z vsemi LUNOtherm elementi in se lahko vgradi tako v novogradnje kot v sanacije.

 

NOVA generacija najbolje prodajanega prezračevalnega sistema v Sloveniji - Lunos e2. Prezračevalni sistem Lunos e2 se vsako leto izboljšuje in je bil leta 2017 ponovno nagrajen kot najboljši prezračevalni sistem »Best of 2017 «, hkrati pa je prejel še prestižno nagrado za najbolj energetsko učinkovit proizvod leta »Best product of the year 2017« v kategoriji funkcionalnost in ekologija.

 

20 % subvencija Eko sklada na rekuperacijski sistem

Prednosti LUNOS e2 Plus Blue line


Elektromotorji z visoko učinkovitostjo, z najnovejšo ekonomično in ekološko tehnologijo, v kombinaciji z mehansko predelanimi in posebej izboljšanimi ventilatorji so znane prezračevalne zvoke skorajda izničili. Slišnost pri delovanju v oddaljenost 1 m je samo 9,7 dB, tako se prezračevalniki uvrščajo v področje daleč pod DIN zahtevanimi mejnimi vrednostmi za bivalne in spalne prostore. LUNOS postavlja povsem nova merila v smislu zvoka pri prezračevanju.

S preračunano porabo 0,03 W/m3/h je e2 Plus Blue Line neprekosljivo energetsko učinkovit in zato aktivno prispeva k varovanju okolja kot tudi k prihrankom, ki se poznajo v denarnici. Določila aktualnega standarda DIN 1946-6 za naprave energetske učinkovitosti E so presežena v mnogokratniku, kar napravo postavlja na 1. mesto med primerljivimi proizvodi.

e2 Plus Blue Line deluje po znanem principu regenerativne izmenjave toplote, ki jo je podjetje LUNOS izboljšalo skoraj do popolnosti. Tako imenovani acuvent-hranilnik toplote je umeščen na sredino zračnega toka, ki ga ustvarja eko-ekonomični motor z aksialnim ventilatorjem. Z izmenjajočo smerjo zračnega toka, ki se ga namensko povzroča z delovanjem ventilatorja, se keramično jedro napolni s toplotno energijo zraka, ki izhaja iz prostora, ter jo oddaja v dovajani zrak. Ta proces je tako učinkovit, da se pri prezračevanju izgubi le 10 % energije za ogrevanje.

 

Za uravnovešeno odvajanje in dovajanje zraka je priporočljivo vgraditi dve enoti oziroma parno število prezračevalnih naprav e2 Plus Blue Line. Zelo pomemben del prezračevalne enote je učinkovit filter. Filtri so trajni in enostavni za čiščenje. 


Za tiste z alergijami pa ponujamo posebne mikro filtre, ki poskrbijo, da cvetni prah, umazanija in prašni delci ne morejo več v bivalne prostore. 


  • Povprečna energetska učinkovitost: 97,6 % 
  • Prilagodljiv pretok zraka: 15–75 m3/h 
  • Zaščita pred zunanjim zvokom: 49,0 dB

e2 Plus Blue Line je najmanjša decentralna prezračevalna naprava za prezračevanje bivalnih prostorov z rekuperacijo toplote in deluje na principu regenerativne toplotne izmenjave. S pomočjo najmodernejše tehnologije nam je uspelo izdelati hranilnik toplote iz keramičnega kompozita, ki povrne toploto v vrednosti 93,6 %. Kombinacija z visoko učinkovitim ekonomičnim in ekološkim elektromotorjem ter pametnim uravnavanjem je omogočila LUNOS-u razvoj najbolj gospodarne naprave za prezračevanje.

Kjer je že vgrajen kakšen LUNOS-ov prezračevalni sistem, se e2 Plus Blue Line lahko umesti v že obstoječe odprtine v zunanjih stenah tipa ALD-R 160 ali ALD-R 160LLUNOtherm elementih. Tudi pri novogradnjah se lahko kombinira z vsemi LUNOtherm elementi. V kombinaciji z LUNOtherm fasadnimi elementi ostane ob okenskem okvirju le komajda vidna reža. Rešetke in posegi v steno niso več potrebni.

LUNOS e2 Plus Blue Line lahko uporabimo tako pri novogradnji kot pri sanaciji. Pri novogradnji se lahko vgradi z vstavitvijo stenskega ohišja že med zidake ali pa se kasneje oziroma pri sanaciji vgradi s prebojem stene v premeru 162 mm, kar izvedemo s posebnim vrtalnikom. Pri tem mora biti stena debela minimalno 30 cm (skupaj z izolacijo). Naprave se z nizkonapetostnim kablom (12 V) povežejo neposredno z upravljalno enoto (220 V).

Prezračevanje z rekuperacijo toplote bo z
LUNOS-ovo napravo e
2 učinkoviteje, kot je bilo kadarkoli prej.

 

Pomembna nam je trajnost! 

Vsi izdelki so izdelani izključno iz okolju prijaznih in recikliranih materialov, okolju prijazni so tudi postopki obdelave.

Ponosni, da smo znova na vrhu!

S trudom, predanostjo, dobro voljo in predvsem zaupanjem v naše delo ter kakovostne storitve smo znova dokazali, da zmoremo VSE. Izmed 35 predstavništev Lunosa smo znova postali najboljši partner v okviru skupine Lunos!
 

Ponosni smo, da je naše podjetje Lunos d.o.o. na slovenski trg pripeljalo inovativne, učinkovite in preverjene prezračevalne sisteme blagovne znamke LUNOS, ki zagotavljajo varno, ekonomično in zdravo kulturo bivanja ter so hkrati trajna rešitev za vse težave z odvečno vlago in plesnijo.
 

Ponujamo učinkovite rešitve za vse tipe objektov, za vse faze gradnje in skoraj za vsak žep. Naši strokovnjaki za prezračevanje bodo zagotovo znali prisluhniti vašim težavam in poiskati prave rešitve.

Vas zanima več o rekuperaciji e2 plus?