V Cojzovi koči na Kokrskem sedlu bomo dihali boljši zrak

Na kaj najprej pomislite, ko vam nekdo omeni hribe? Gibanje, svoboda, čisti (gorski) zrak ... Zagotovo se vsi strinjamo, da je zrak v hribih nekaj čisto drugega kot tisti v dolini. Ja, čist in svež zrak je pravi balzam za naša pljuča. In v hribih lahko zares zadihamo s polnimi pljuči. 

 

Kaj pa zrak v planinskih kočah? V številnih planinskih kočah je zgodba glede kakovosti zraka žal popolnoma drugačna. Občutek zatohlosti, vlaga, plesen, slabi bivalni pogoji ... In ena od njih je bila do nedavnega tudi Cojzova koča na Kokrskem sedlu.

 

Tako je ekipa naših monterjev z veseljem sprejela izziv, vzela pot pod noge ter se na prvi junijski dan odpravila na prav posebno misijo: S prezračevalnimi sistemi Lunos prezračiti eno najlepših in najbolj obiskanih planinskih koč. 

 

V pritličje koče so vgradili šest rekuperatorjev e2-60 s pametnimi krmilnimi enotami SC-FT ter dva odvodna ventilatorja Silvento V-EC. Za prezračevanje kletnih prostorov pa so naši monterji vgradili kombinacijo odvodnih ventilatorjev V-EC in dovodnih ventilatorjev RA 15-60.

 

Za uspešno izpeljan projekt so fantje potrebovali tri ure vožnje, pet ur hoje in kar osem ur montaže. In v to izjemno enačbo moramo obvezno dodati še nekaj drugih zelo pomembnih elementov: Zvrhano mero požrtvovalnosti, vztrajnost, predvsem pa nepremagljivi ekipni duh. Bravo!

 

Zares smo ponosni na to, da Lunosovi prezračevalni sistemi boljše bivalne pogoje zagotavljajo tudi 1793 metrov nad morjem.

Občutite svežino narave v svojem domu.

Aktualno