Učinkovito nad kopalniško plesen

Vlaga v kopalnici je neizogibno dejstvo vsakdanjega življenja - v njej se tuširamo, kopamo, umivamo, peremo perilo. Vse te dejavnosti so krivec, da je prav kopalnica prostor, v katerega se plesen najraje naseli. Za uspešno preprečevanje in saniranje prekomerne količine vlage se moramo težave lotiti pri njenem izvoru. Čeprav površinsko odstranjevanje plesni navidezno deluje, je edina dolgoročna rešitev za preprečevanje nastanka plesni pravilno in ustrezno prezračevanje.

 

Lunos Silvento je ventilatorska enota, posebej prilagojena za delovanje v kopalnici. Klimo v prostoru regulira samodejno, deluje neprestano in popolnoma neslišno, za svoje delovanje pa porabi izredno malo električne energije – na letni ravni za le 1,5€. Več o Lunos Silvento preberite tukaj.

 

Kopalnica pa ni izoliran prostor, je del stanovanja, zato na njeno klimo vplivajo tudi drugi prostori v stanovanju. Zato se priporoča, da v vsaj enega od sosednjih prostorov kopalnice vgradimo vsaj eno enoto za dovod svežega zraka. Ta bo poskrbela, da se bo izčrpan zrak nadomestil s svežim. Za optimalno razporeditev zračnih poti pa priporočamo, da se dovodna enota vgradi v dva bližnja prostora. Na ta način v domu ustvarimo nekakšen mini prezračevalni sistem, ki skrbi za avtomatsko prezračevanje treh prostorov.


Tak ukrep nam zagotavlja suho kopalnico brez plesni, hkrati pa preprečuje prehajanje kopalniške vlage v ostale prostore.

Občutite svežino narave v svojem domu.

Aktualno