Naj čas sezonskih alergij mine prijetneje

Naj čas sezonskih alergij mine prijetneje

 

Po dolgi, temni in mrzli zimi komaj čakajo pomlad. Več sonca, daljši dnevi, prijetnejše temperature ... Vse se prebuja, brsti in cveti. In čeprav je pomlad čudovit letni čas, je to obdobje hkrati za marsikoga tudi zelo neprijeto in naporno. Čas pomladnega cvetenja namreč s sabo prinaša tudi povečane vrednosti cvetnega prahu v zraku, ki jih izločajo predvsem vetrocvetne rastline. Nenehno kihanje, obilen voden izcedek iz nosu, solzne in srbeče oči, motnje koncentracije ... Sezonska alergija je lahko za marsikoga prava nočna mora. 

 

Kaj lahko storimo sami?

Vprašanje vseh, ki jih mučijo sezonske alergije, je, kako sploh preživeti to neprijetno obdobje? Redno zračenje doma je sicer ključ do zmanjševanja onesnaževalcev, ki nastanejo v notranjih prostorih. Ampak če stanovanje zračimo v času povečane koncentracije cvetnega prahu v zraku, je rezultat ravno obraten. Simptomi alergij se le še dodatno okrepijo. 

 

Da bi omejili vdor alergenov v notranje prostore, strokovnjaki priporočajo, da vsi, ki vas mučijo sezonske alergije, svoj dom prezračite v zgodnjih jutranjih in večernih urah. Poleg tega je priporočljivo, da se na sprehod odpravite le zgodaj zjutraj in zvečer ali pa po dežju, ko dež spere cvetni prah. 

Pa je to res vse, kar lahko storimo sami?

 

Lahko stanovanje prezračimo brez odpiranja oken? 

Zagotovo je na mestu vprašanje, ali je sploh mogoče temeljito prezračiti stanovanje, ne da bi odpirali okna? Mi pravimo, da je. 

 

Rešitev za to zagato se ponuja v učinkovitem prezračevalnem sistemu Lunos, ki je cenovno ugoden in nadvse preprost za vgradnjo. Prezračevalni sistem v rednih časovnih razmikih iz prostorov črpa odpadni zrak in dovaja svežega. Filtri pa skrbijo za to, da v naš bivalni prostor ne pridejo prah, dim, mikroorganizmi in neprijetne vonjave. 

 

V vse naše prezračevalne sisteme je vgrajena protihrupna in protialergijska zaščita. Protialergijskega filtra ni treba menjati, ampak ga lahko preprosto operemo z vodo. Z njegovim vzdrževanjem tako praktično nimamo nobenega dela in dodatnih stroškov.

 

Lunosovi prezračevalni sistemi so primerni tako za starejše hiše kot tudi za novogradnje. Za montažo ni treba vgraditi nobenih cevi, poleg tega tudi ni potreben noben večji poseg v zgradbo. In kar je še dodaten plus: Zahvaljujoč prezračevalnemu sistemu Lunos boste v primerjavi z zračenjem skozi okna prihranili tudi do kar 30 % energije.

 

Prednosti Lunosovih prezračevalnih sistemov

Lunosovi prezračevalni sistemi zagotovijo primerno filtriran zrak brez alergenov in posledično močno olajšajo življenje alergikom.

 

Poleg tega pa še: 

  • samodejno odvajajo izrabljen zrak z neprijetnimi vonjavami, odvečno vlago ter škodljivimi snovmi ter v prostor dovajajo svež in filtriran zrak, 
  • skrbijo za primerno zdravo stanje zgradbe in klime ter preprečujejo nastanek plesni in ugodnih življenjskih pogojev za pršice,
  • preprečujejo prepih ter vdor zunanjega hrupa in prahu,
  • uporabnikom omogočajo preprosto vzdrževanje. Filtre namreč le operemo z vodo.

Če ste še vedno v precepu, kateri prezračevalni sistem izbrati, se obrnite na naše strokovnjake, ki vam bodo svetovali in za vas poiskali najprimernejšo rešitev. Oglasite se nam preko kontaktnega obrazca ali nas pokličite na brezplačno številko 080 73 13.

Občutite svežino narave v svojem domu.

Aktualno